Обработки | Обработка на естествен камък Булстоне 12 ЕООД

ВИДОВЕ ОБРАБОТКИ

Естествените камъни са с красиви и уникални шарки сами по себе си, но прилагайки им подходящата обработка могат да бъдат истински дизайнерски шедьовър.

Изборът на правилна обработка на камък, е от изключителна важност и за неговите свойства и начин на поддръжка за бъдеще.

В Булстоне 12, благодарение на иновативните машини и техники, с които разполагаме, предлагаме изключително голямо разнообразие от обработки.

Шлайфане

Тази обработка се постига чрез по-ранно спиране на процеса полиране. Това придава на всеки камък по-малка лъскавина и по-матово покритие. Използва се, когато се изисква по-малък гланциращ ефект, а също така и при настилки, които не трябва да са хлъзгави.

Полиране

Полираните повърхности са силно лъскави покрития, постигнати постепенно с все по-фини полировъчни приспособления. Полираните материали са лесни за почистване и поддръжка, придават гладкост и лъскавина на материала при кухненски плотове, в бани и т.н.

Браширане

Камъни с този вид обработка не са така гладки както шлайфаните и не така грапави както при термолющената обработка, но имат удивителна мекота при допир и с леко неравната си повърхност улавят светлината по различен начин при всеки един камък.

Термолющена преработка

Тази обработка се постига чрез подаване на пламък с високо налягане към камъка, като се разделят кристалите по повърхността му, по този начин камъкът придобива люспеста структура . Това е приложимо при външно павиране, където се изисква каменната настилка да не е хлъзгава, както и за облицовка /външна и вътрешна/

Обрабортка „БОЧАРДА”

Това е една от най-грубите обработки. При нея повърхностите се третират с пневматично чукане със специален стоманен инструмент. Подходяща е за външни, нехлъзгави настилки, както и за архитектурна орнаментика.

Пясъкоструене

При този вид обработка, повърхността на камъка се третира с пясък под високо налягане, като резултатът е матиран изглед на повърхността, висока устойчивост срещу хлъзгане. В повечето случаи се използва при настилки с пясъчник, където се изисква да не е хлъзгаво, като същевременно придава топъл и уютен изглед.

 

Обработки